PS: Цитата из старого масонского ритуальника:
-- Кто ты?
-- Вольный каменщик.
-- Почему ты так себя называешь?
-- Мои братья признают меня за такового!
Тут згідний, мій "косяк", я ну в дуже грубій формі сказав)))) Я просто замічав, що багато людей які починають цікавитись масонством, думають, що все можна посягнути лише будучи посвяченим. І тут дійсно так, проте я мав на увазі, що непотрібно опускати руки, і чекати роками і плекати в собі хибну надію, що ось зараз вони мене приймуть, і завтра ж все мені розкажуть і покажуть (і хто Кенеді вбив також буду знати

), таким шляхом дуже часто приходить розчарування після вступу.
Я мав на увазі, що кожен може цікавитись, читати, вивчати із загальних джерел і поступово розуміти погляди братсва і їхню філософію. Звісно таким чином називати себе Масоном це буде верхом вульгарності, і це потрібно усвідомлювати із самого початку.
Я спробую дати аналогію, вона може бути не зовсім доречною, проте вона відобразить мою думку. Можна і самостійно вивчити усі предмети по спеціальності архітектура, вивчити ДБНи супромат, теормех, композицію, дизайн і тд. і дійсно посягнути усю глибину цієї спеціальності, та більше того, можна навіть і практикуватись (розробляти проекти), і вони будуть нічим не гірші від дійсно архітектурних проектів. Проте диплому в тебе немає, і права на підпис такого документу ти також не маєш. Тай окрім права на підпис, ти не отримаєш того досвіду внутрішнього і духовного,який не стосується навчання напряму, як наприклад спілкування із викладачами, сам процес вручення диплому і т.д.
Я розумію що порівняв непорівнювані речі, але мені здається що принципи схожі. Хоча я можу і дуже глибоко помилятись))))))
Всім гарного дня.