Відрізняється, безперечно......я думаю то і є забаганка скульптора......... 

Єрусалимський хрест
Хрест з п'яти золотих хрестів на срібному фоні. Цей хрест був взятий за герб норманським завойовником Годфрідом Булонським. Після звільнення Єрусалиму від мусульман (1096-99, Перший хрестовий похід), Годфрід Бульонській став Охоронцем Святої Гробниці і правителем Єрусалиму. Єрусалимський хрест (або хрест хрестоносців) часто використовується на покривалах у вівтарі та храмі. Великий хрест - символ Христа, чотири маленьких - Євангелисти, що поширюють вчення Христове на всі чотири сторони світу. П'ять хрестів сполучених в один символ можуть символізувати рани Христа.

Тау-хрест
Названий так, тому що схожий на грецьку букву "тау" – Т. Є символом спасіння і сцілення, бо, за переданням, саме на такому хресті Мойсей підніс мідного змія в пустелі для сцілення народу (Чис. 21: 9).
Це, або модифікований хрест хрестоносців, або чотири тау хрести в колі ("Моїсей")?
І все ж таки це не той хрест. Я десь зустрічав його на якомусь закордонному мулярському сайті, але на якому не пам'ятаю і знайти не можу. Але свої здогадки наведу.
1. Хрест-пoтент - один з головних геральдичних хрестів, названий так від французького potence, "опора", оскільки його форма схожа на опори, що застосовувались в давнину. Також називається і
Хрестом-молотом.
2. Кельтський хрест найбільш точно демонструє схожість хреста з свастикою і всю умовність їх поділу. Не дивлячись на те, що хрест цей називається кельтським, відомий він практично всім індоєвропейцям, в тому числі, і Слов'янам. Історія кельтського хреста нараховує як мінімум 8-9 тисячоліть. Кельти ж особливо почитали цей хрест. Іще кельтський хрест називали «хрестом воїна».
Саме до нього можна додати Тау-хрест і побачимо той хрест, що ми бачимо на могилі І. Франка.
3.На мою думку ж, найбільш реальним шляхом зрозуміти автора - це поєднати Хрест-потент та Кельтський хрест (хоча і із іншим смисловим наповненням). Кельтський хрест можна тлумачити по-іншому: коло - це Земля, а сам хрест вписаний у нього - це поділ на 4 сторони світу. Поєднуючи це з Хрестом молотом, маємо таке смислове наповнення - захист 4 сторін світу опорами. Коло ж, по смислу, ще означає єдність опор-молотів.