0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Можна бути і креативнішими - створити щось нове і оригінальне на Україні, не відхиляючись від канону, пристосуватись до ситуації на Батьківщині. Все таки ДеМоле орагнізація західна і має вона свої специфічні традиції.
Це не консерватизм, а просто недостаток сили на старті.
Але масонство така консервативна річ... Принаймні в Україні.
А чи всякий консерватизм є негативний?
Як на мене то консерватизм, який присутній в масонстві і є в ньому найбільш цінним, якщо б не він то масонство давно б стало клубом по інтересам, і ньому було б дуже багато того, що є в знаменитих "теоріях змов". Знаєте дотримання Лендмарок - це і є консерватизм. Але це і тільки це робить масонство регулярним( визнаним). І я особисто не маю бажання втратити консерватизм.
Цитата: Веталь від Листопад 10, 2010, 01:14:21 amАле масонство така консервативна річ... Принаймні в Україні.А чи всякий консерватизм є негативний? Як на мене то консерватизм, який присутній в масонстві і є в ньому найбільш цінним, якщо б не він то масонство давно б стало клубом по інтересам, і ньому було б дуже багато того, що є в знаменитих "теоріях змов". Знаєте дотримання Лендмарок - це і є консерватизм. Але це і тільки це робить масонство регулярним( визнаним). І я особисто не маю бажання втратити консерватизм.
Цитата: vasyl від Листопад 10, 2010, 10:54:20 amЦитата: Веталь від Листопад 10, 2010, 01:14:21 amАле масонство така консервативна річ... Принаймні в Україні.А чи всякий консерватизм є негативний? Як на мене то консерватизм, який присутній в масонстві і є в ньому найбільш цінним, якщо б не він то масонство давно б стало клубом по інтересам, і ньому було б дуже багато того, що є в знаменитих "теоріях змов". Знаєте дотримання Лендмарок - це і є консерватизм. Але це і тільки це робить масонство регулярним( визнаним). І я особисто не маю бажання втратити консерватизм.От саме це я й хотів сказати.Консерватизм не є негативним. Прото тут варто брати кожну конкретну ситуацію в деталях. Консерватизм як запорука древності, стабільності, Істини-це, безумовно, добре. Але консерватизм у прийнятті нових рішень, які не вступають в боротьбу ні з Ландмарками, ні з совістю, тобто рішень, на яких можна будувати все нові й нові будинки, і масонство виступатиме як фундамент з каменю,-не думаю, що правильно...
ЦитуватиА чи всякий консерватизм є негативний? Ні, не всякий.ЦитуватиЯк на мене то консерватизм, який присутній в масонстві і є в ньому найбільш цінним, якщо б не він то масонство давно б стало клубом по інтересам, і ньому було б дуже багато того, що є в знаменитих "теоріях змов". Знаєте дотримання Лендмарок - це і є консерватизм. Але це і тільки це робить масонство регулярним( визнаним). І я особисто не маю бажання втратити консерватизм.Головне це міра. З консерватизму так легко потрапити у застій .