Саме в пошукові зерна істини я й звернувся до Вас з таким запитанням. Інформації, якою я володію на даний момент не достатньо поки що для прийняття рішення про вступ до братства.
Не збирався я писати на цю тему... Не цікаво філософствувати про ці "страшилки". Але...
Едуарде, якщо у Вас є сумнів по цьому питанню, то його спростувати тут на форумі, насправді, не зможе ніхто.
Я колись мав випадкову розмову на орденську тематику з далеким від теми чоловіком. І мій співрозмовник на іронічне запитання "Хто кращі масони чи розенкрейцери?" абсолютно серйозно відповів "Звичайно розенкрейцери!", "А чому?" - питаю я. "А я десь читав, що масони походять від тамплієрів, а вони всі були гомосексуалісти, то значить і масони - також".
І чи можна було це "переконання" спростовувати? І чи потрібно? І ЯК це зробити перконливо?
Так і з Вашим запитанням...
Шукайте, читайте, думайте.
Щодо вступу до братства, то Вас за це агітувати ніхто не буде. Це - табу. Бо це має бути тільки ВАШ усвідомлений вибір. І не факт, що Вас приймуть, попри Ваше бажання.
Якщо є сумнів, щодо "масонського сатанізму", то масонство - є "не Ваше" і не варто "ризикувати".