Створивши цю тему я, чесно кажучи, розраховував на дискусію в якій візьме участь дещо більша кількість користувачів форуму. Так як цього не сталось то мабуть продовжу розмову, як то кажуть, сам з собою.. «подумаю в слух».
Я радий що такий форум є але іноді буваю розчарованим його тематичним наповненням . Важко не помітити те що багато тем на форумі, як то кажуть, «почали за здоров’я - закінчили за упокой».
Складається враження що на цьому форумі є багато людей які багато знають, багато пишуть… є навіть такі які дуже багато пишуть. Тут мабуть є люди в яких є мета просто писати, висувати теорії… мабуть фанати форумів

. І я не вважаю що це погано але я маю думку що це не допоможе користувачам форуму стати масонами.
Користувачі форуму ставлять багато конкретних питань і хочуть конкретних відповідей але посилаючись на особистий досвід живого спілкування з Братами і читаючи відповідні книги хочу сказати вам що конкретних відповідей не буде а якщо будуть то без пояснення.
Наприклад на запитання – « чим є масонство?» - відповіді ніхто не дасть але можуть сказати чим воно не є.
Так само буде з питаннями ініціації та іншими питаннями.
[Мабуть буде дуже важко розв’язати дифрівняння незнаючи таблички множення.]
Для чого тоді вам і мені говорити тут (хоча знати треба) про каббалу, алхімію, розенкрейцерів, тамплієрів та інших якщо насправді (на моє думку) найважливішим (для пиєднання до Ордену) є зрозуміти
«ХТО Я? ЗВІДКИ Я ПРИЙШОВ? КУДИ Я ЙДУ?», зрозуміти те що
«Я В СВОЄМУ ТЕПЕРІШНЬОМУ СТАНІ Є МЕРТВИМ І ТЕМРЯВА ОТОЧУЄ МЕНЕ» і знання мої і «мудрість» моя є зайвим тягарем який ускладнює мені шлях і робить мою ходу важкою.
Чи може я собі не вірно уявляю підготовку до вступу в Братство???
Можливо такі проблеми як:
- світоглядна преблема нашого абсолютно системного (в поганому значенні) мислення,
- виключна аналітичністт
- постійне перебування в словесному проносі
- атрофаця інтуїтивного бачення
Насправді не є «проблемами» які заважать стати масоном???